Nieuws

Overzicht

Hoofdartikel


Geld moet rollen of laten wij ons rollen?

teaser-image

De Europese Raad van regeringsleiders heeft gisteren (17 december 2014) beslist dat het 'Junkerplan' de komende weken verder moet worden uitgewerkt Een belangrijk investeringsproject voor Europa. 

Lees meer

Buitenland


Wordt Duitsland opnieuw militaire macht?

Er gaan meer en meer stemmen op voor de heropleving van de Duitse militaire macht. Maar zijn de Duitsers daar wel zelf voor te vinden?

Lees meer

Sprekershoek


De Taliban, verdwaalde restant van de Koude Oorlog

Waarom het bloedbad van Peshawar tot enkele ongemakkelijke bedenkingen leidt over de historische rol van de VS en Pakistan.

Lees meer

Buitenland


De wraak van Salmond

In het Britse politieke weekblad The Spectator verscheen een interview met Alex Salmond. Ondanks de nederlaag in het Schotse referendum is de man geenszins verslagen.

Lees meer

Economie


PS ziet hogere transfers dan VIVES en N-VA

Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid schat VIVES-studie in

VIVES actualiseerde de studie over de transfers in België. Volgens het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid (AKVS) schat de PS de transfers hoger in dan VIVES.

Lees meer

Vrije tribune


Is er een alternatief voor onze onzekerheid?

Als de staking van 15 december 2014 ets heeft duidelijk gemaakt, dan wel dat de onzekerheid toeneemt. David Dessin vraagt zich af hoe de regering daar best op reageert. 

Lees meer

Standpunt


(G)Een Kamervoorzitter voor iedereen

Bracke moet op zijn tellen passen

Een Kamervoorzitter hoort niet thuis in het stakingsgewoel. Als Siegfried Bracke niet wat meer au-dessus de la mêlée gaat staan, dreigt hij straks Laurette Onkelinx nog gelijk te geven.

Lees meer

Standpunt


Waarom ik niet staak

Tijd voor een grondig debat

Neen, onze hoofdredacteur staakt niet. Maar niet uit politieke overtuiging, hij heeft er over nagedacht. Nu iedereen positie heeft ingenomen is het tijd voor een groot maatschappelijk debat: waar willen we heen met onze samenleving? 

Lees meer

Communautair


Delfine Persoon: onklopbaar in de ring, niet goed genoeg voor Plopsaland

Twee hot items vandaag op de sociale media: de staking en... Delfine Persoon. Beide lijken communautair gekleurd. 

Lees meer

Europa


De EU-crisis, weet u nog?

Ons land en eigenlijk de hele EU is er economisch niet goed aan toe. Misschien moeten we nog eens opfrissen waar de oorzaak van de vele economische kopzorgen ligt.

Lees meer

Even snel


Meer Russisch geld voor Front National

Is Rusland bereid het Franse Front National verder te financieren. 

Lees meer

Buitenland


Regionale autonomie? Parijs beslist!

Staatshervorming op zijn Frans

Hoe je een regionale hervorming centralistisch organiseert? Dat kan je in Frankrijk leren. 

Lees meer

Binnenland


Geen land te bezeilen met Kris Peeters

Quid CD&V?

CD&V heeft een probleem en is druk bezig om daar het probleem van de federale regering van te maken. En Kris Peeters, die speelt vooral zijn eigen spel.

Lees meer

Standpunt


Het gevaar van de normalisering

Ook na twee maanden Michel I blijft er rond de regeringsdeelname van de N-VA een waas van mysterie hangen. Waar stuurt de partij precies op aan?

Lees meer

Multicultuur & samenleven


Immigratie voedt angst in Duitsland voor ‘clash of civilizations’

Sinds oktober demonstreren elke maandagavond duizenden mensen in Dresden tegen de 'islamisering' van de maatschappij. Verschillende tenoren uit de politieke klasse van Duitsland vrezen dat de beweging 'Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes' (Pegida) in extreemrechts vaarwater terechtkomt.

Lees meer

Economie


China als gulle geldschieter

Vandaag begint de top van 16 Centraal- en Oost-Europese landen in het Servische Belgrado. Merkwaardig: de spilfiguur is de Chinese premier Li Keqiang.

Lees meer

Cultuur


Wij zingen Vlaanderen vrij

De Vlaamse beweging heeft nog één overkoepelende jaarlijkse meeting: het Vlaams-Nationaal Zangfeest. Daar is de hele Vlaamse beweging, van links tot rechts. In 2015 op 8 maart in de Lotto-Arena om Vlaamse cultuur en politiek te verbinden.

Lees meer

Vrije tribune


Wat meer verantwoordelijkheidszin zou vakbonden sieren

Staken of werken, hoe vrijwillig doen we dat vraagt Peter De Roover zich af. De vakbonden zouden beter hun verantwoordelijkheid opnemen in het sociale overleg in plaats van het land te blokkeren om de regering tot toegevingen te dwingen. 

Lees meer

Portret


De ‘gesel van Poetin’ zwijgt voorgoed

‘Shocking Schockenhoff’ overleden

Binnen de Duitse politieke klasse gold Andreas Schockenhoff als de scherpste criticus van de Russische president Vladimir Poetin. Zondag stierf hij op 57-jarige leeftijd een natuurlijke dood.

Lees meer

Binnenland


Interne N-VA verkiezingen

Eerherstel voor niet-senatoren

De partijraad van de N-VA verkoos zaterdag 13 januari een nieuw partijbestuur en dagelijks bestuur. 

Lees meer

Vraaggesprek


Vlamingen geïndoctrineerd door links

Brecht Arnaert: 'N-VA moet kiezen: voor de staat of voor het volk'

Op Youtube circuleert een lezing van econoom en publicist Brecht Arnaert over wat hij de 'psychostructuur' van de Vlaming noemt. De Vlamingen, vroeger een fier volk, zijn vandaag zo'n Lamme Goedzakken om een specifieke reden: de culturele indoctrinatie van links.

Lees meer